logo   SISTEM PENDAFTARAN WIFI POLITEKNIK MELAKA

  umum1

** Mulai sesi Disember 2018, Semua pelajar akan menggunakan no matrik untuk login ke sistem wifi PMK. Sila scan/imbas qrcode di atas untuk melihat tatacara untuk menggunakan wifi. Pelajar dinasihatkan untuk login menggunakan no matrik masing-masing. Sekiranya no matrik anda tidak didaftarkan, sila isi maklumat permohonan pendaftaran wifi di menu i-Borang Daftar wifi di bawah. Sebarang masalah sila hadir ke Unit Teknologi Maklumat untuk bantuan.

 

gambar2

  umum1

Tentang Sistem

Seiring dengan perubahan teknologi serta kepantasan dunia hari ini, Unit Teknologi Maklumat Politeknik Melaka telah berusaha untuk memberikan kemudahan terbaik kepada warga Politeknik Melaka. Berikutan ini juga mulai tahun 2015, satu sistem baru iaitu sistem pendaftaran wifi Politeknik Melaka telah diperkenalkan.

about img

Berbanding daripada sistem permohonan wifi yang sebelum ini, staf dan pelajar mestilah memohon secara manual dengan menggunakan borang yang disediakan oleh Unit Teknologi Maklumat Politeknik Melaka. Banyak proses yang perlu dilakukan secara manual dan ini menyebabkan proses pendaftaran mengambil masa yang lama.

Oleh itu, sistem ini telah dibangunkan bertujuan untuk memudahkan proses pendaftaran wifi pelajar dan mengurangkan penggunaan kertas. Selain itu juga, staf dan pelajar dapat menyemak status pendaftaran secara atas talian.

Hubungi

  • Unit Teknologi Maklumat , Politeknik Melaka No 2, Jalan PPM 10 ,Plaza Pandan Malim ,75250 Melaka Tel : 06-3376022 E-mail: utm@polimelaka.edu.my

profile img
Hak Cipta UTM, Politeknik Melaka (c) 2015